POTREBUJETE PRACOVNÍKOV?

alebo volajte 02 / 654 12 143

Dajte nám o sebe vedieť
a pošlite nám svoj životopis.

Chcete pracovať?

Mzdová kalkulačka

Viac informácií o voľných
pracovných ponukách
sa dozviete na:

Brigady.info

Ako si nájsť prácu po 40?

praca po styridsiatke 40

V dnešnej dobe prevláda „kult mladých“ a to vo všetkých oblastiach. Briti a Američania tomu hovoria ageizmus, kedy diskrimináciu kvôli veku pociťujete v práci alebo v iných oblastiach života.

Bohužiaľ to nie je nič nezvyčajné, keď si uvedomíte formy sociálneho „vylúčenia“, ktoré trápi najmä ženy v strednom veku. Najciteľnejšie riziko diskriminácie je vnímané práve v profesnej a kariérnej oblasti. Zamestnávateľ uprednostňuje čerstvých tridsiatnikov, skôr mužov, nezaťažených rodinou a domácnosťou.

Existujú však spôsoby, ako to vyriešiť. Tu je našich 7 tipov, ako si nájsť prácu po štyridsiatke:

1. Študujte aktuálny trh práce

Zaujímajte sa, čo je nové na trhu práce. Aké sú najžiadanejšie profesie. Čo môžete urobiť, aby ste sa o takúto pozíciu mohli uchádzať.

2. Vytvorte si sieť kontaktov

Zapojte sa do sociálnych sietí zameraných na prácu. Pomáha to získavať a vytvárať tie správne kontakty.

3. Navštívte špecializovaný kurz

Zdokonaľte svoje kompetencie, aby ste boli lepšie pripravení na novú pozíciu. Prípadne dokončite svoje štúdium a získajte diplom / licenciu / jazykový certifikát / výučný list. Vyberte si formu, ktorá vám bude najlepšie vyhovovať. Ak nemáte možnosť študovať v mieste bydliska, využite dištančné štúdium alebo inú formu online internetového štúdia.

4. Nájdite si mentora

Mentori sú profesionáli, ktorí vám pomôžu rozpoznať vaše jedinečné hodnoty a poradia vám. Ich odporúčania sa opierajú o školu života. Pomôžu vám rásť profesionálne a najmä veriť v seba samého.

5. Premeňte svoje túžby do zamestnania

Identifikujte svoje túžby, čo chcete, čo je pre vás dobré a snažte sa nájsť spôsob, ako by sa mohli stať zdrojom vašich príjmov. Či už sa v danej oblasti zamestnáte alebo sa rozhodnete podnikať.

6. Zabudnite na svoje staré predstavy o práci

Dnešný svet je rýchly, rýchlo sa mení. Ak s ním chcete držať krok, odhoďte svoje názory na stále pracovné miesto, či prácu na plný úväzok alebo pravidelnú pracovnú dobu. Buďte flexibilná a všetko pôjde ľahšie.

7. Na prijímacom pohovore neriešte vek

Na prijímacom pohovore upozornite na vaše nadšenie, odbornosť a profesné skúsenosti, ako aj na vaše individuálne hodnoty, ktorými môžete firmu obohatiť.

 

(spracované zo zdroja: www.monster.it/consigli-di-lavoro/articolo) 

comments powered by Disqus

Najnovšie články

CV vs resumé: Viete, aký je medzi nimi rozdiel?

Ten pocit, keď si personalista od vás žiada CV alebo resumé a vám na ploche svieti len jeden súbor s názvom „životopis“. Nič sa netrápte, významy CV a resumé sa často zamieňajú, používajú nesprávne alebo sa proste považujú za úplne to isté. Mätúci výklad však môže spôsobiť nejasnosti v komunikácii s potencionálnym zamestnávateľom a koniec koncov … viac

Ako si nájsť prácu po 40?

V dnešnej dobe prevláda „kult mladých“ a to vo všetkých oblastiach. Briti a Američania tomu hovoria ageizmus, kedy diskrimináciu kvôli veku pociťujete v práci alebo v iných oblastiach života. Bohužiaľ to nie je nič nezvyčajné, keď si uvedomíte formy sociálneho „vylúčenia“, ktoré trápi najmä ženy v strednom veku. Najciteľnejšie riziko diskriminác… viac

Najčítanejšie články

Najčastejšie otázky a odpovede na pracovnom pohovore

Existuje viacero ciest, ktorými vás zamestnávateľ prostredníctvom svojich personalistov môže ohodnotiť a následne (ne)prijať do zamestnania. Viete, aký typ pracovného pohovoru čaká vás?   Typy pracovných pohovorov Osobný pohovor- väčšinou sa skladá z viacerých kôl. V závislosti od pracovnej pozície sa môže jednať o neformálny (neštruktúrované … viac

Ako napísať kvalitný motivačný list v anglickom jazyku

Chcete napísať kvalitný motivačný list v anglickom jazyku? Napíšte ho v slovenčine a preložte do angličtiny. Skôr ako teda prejdeme k náležitostiam motivačného listu, objasníme si niektoré formálne prvky, ktoré využijete pri preklade. Základom je bezchybne uvedená korešpondencia. Motivačný list v anglickom jazyku využíva na oslovenie výrazy: Dear … viac

Are you ready na pracovný pohovor v angličtine?

  Aby ste úspešne demonštrovali spôsobilosť pre pracovnú pozíciu, je nutné sa vopred kvalitne pripraviť. Žiadny strach, nejedná sa o nič nezvládnuteľné. Existuje zopár často kladených anglických otázok, ktoré vám personalista s najväčšou pravdepodobnosťou položí na pracovnom pohovore. Na tieto otázky si pripravíte stručné, ale adekvátne odpovede… viac

kontakt

PROPLUSCO spol. s r.o.
Staré Grunty 36
Bratislava 841 04

Obchodné oddelenie
mobil: 0911 966 599
tel./fax.: 02/654 12 143
E-mail: info@proplusco.sk

Copyright©2012 for PROPLUSCO by visibility